Rehber - Launcher Başlatılıyor Ancak İstemci Açılmıyor / Server Offline Hatası ve Kesin Çözüm Yolları | SroCave - SRO Destek Forumu

Rehber Launcher Başlatılıyor Ancak İstemci Açılmıyor / Server Offline Hatası ve Kesin Çözüm Yolları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Scabbers_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 285

Scabbers_

Demon Shaitan
SORUN:
Silkroad Online'ı başlattığınızda, "Start" butonuna bastıktan sonra istemci (client) hiç açılmıyor veya launcher ekranında "Server Offline" hatası alıyorsanız, bu rehberdeki adımları uygulayarak sorunu çözebilirsiniz.

ÇÖZÜM #1: Windows Güvenlik Duvarını Devre Dışı Bırakın

Adım 1: Başlat > Çalıştır kısmını açın.
Adım 2: wf.msc yazıp Enter’a basın.
Güvenlik Duvarı Başlatma

Adım 3: Sol menüden Windows Güvenlik Duvarı Özellikleri sekmesini açın.
Adım 4: Etki Alanı Profili, Özel Profil ve Ortak Profil için "Güvenlik Duvarı Durumu"nu Kapalı olarak ayarlayın.
Güvenlik Duvarı Kapatma

🔒 Not: Modem veya yönlendirici (router) üzerindeki güvenlik duvarı da bu hataya neden olabilir. Gelişmiş modem ayarlarından firewall özelliğini kontrol edin.

ÇÖZÜM #2: Uyumluluk Modunu Değiştirin

Adım 1: Silkroad klasörünüzdeki sro_client.exe dosyasına sağ tıklayın.
Adım 2: Özellikler > Uyumluluk sekmesine geçin.
Adım 3: "Bu programın çalıştırılacağı uyumluluk modu" kutucuğunu işaretleyin.
Adım 4: Açılır listeden Windows 7 seçin ve Uygula > Tamam diyerek onaylayın.
Uyumluluk Ayarı

💡 Hala sorun yaşıyorsanız:
- Oyunu yönetici olarak çalıştırmayı deneyin.
- Bilgisayarınızdaki herhangi bir güvenlik yazılımının Silkroad dosyalarını engellemediğinden emin olun.
- Oyun dosyalarınızın eksiksiz olduğundan emin olmak için tam client yüklemesini yeniden yapabilirsiniz.

İPUCU:
Bu hata genellikle bağlantıyı engelleyen güvenlik duvarı, uyumsuz sistem ayarları ya da eksik oyun dosyalarından kaynaklanır. Adımları dikkatle uygulamanız sorununuzu çözecektir.

Etiketler Etiketler
silkroad error silkroad error fix silkroad hata çözümü silkroad help silkroad how to do sro error sro error fix sro hata sro hata çözümü sro help sro how to do

Geri
Üst Alt