SORUN:
Silkroad Online'ı başlattığınızda, "Start" butonuna bastıktan sonra istemci (client) hiç açılmıyor veya launcher ekranında "Server Offline" hatası alıyorsanız, bu rehberdeki adımları uygulayarak sorunu çözebilirsiniz.
ÇÖZÜM #1: Windows Güvenlik Duvarını Devre Dışı Bırakın
Adım 1: Başlat > Çalıştır kısmını açın.
Adım 2: wf.msc yazıp Enter’a basın.
Adım 3: Sol menüden Windows Güvenlik Duvarı Özellikleri sekmesini açın.
Adım 4: Etki Alanı Profili, Özel Profil ve Ortak Profil için "Güvenlik Duvarı Durumu"nu Kapalı olarak ayarlayın.
Not: Modem veya yönlendirici (router) üzerindeki güvenlik duvarı da bu hataya neden olabilir. Gelişmiş modem ayarlarından firewall özelliğini kontrol edin.
ÇÖZÜM #2: Uyumluluk Modunu Değiştirin
Adım 1: Silkroad klasörünüzdeki sro_client.exe dosyasına sağ tıklayın.
Adım 2: Özellikler > Uyumluluk sekmesine geçin.
Adım 3: "Bu programın çalıştırılacağı uyumluluk modu" kutucuğunu işaretleyin.
Adım 4: Açılır listeden Windows 7 seçin ve Uygula > Tamam diyerek onaylayın.
Hala sorun yaşıyorsanız:
- Oyunu yönetici olarak çalıştırmayı deneyin.
- Bilgisayarınızdaki herhangi bir güvenlik yazılımının Silkroad dosyalarını engellemediğinden emin olun.
- Oyun dosyalarınızın eksiksiz olduğundan emin olmak için tam client yüklemesini yeniden yapabilirsiniz.
İPUCU:
Bu hata genellikle bağlantıyı engelleyen güvenlik duvarı, uyumsuz sistem ayarları ya da eksik oyun dosyalarından kaynaklanır. Adımları dikkatle uygulamanız sorununuzu çözecektir.
Silkroad Online'ı başlattığınızda, "Start" butonuna bastıktan sonra istemci (client) hiç açılmıyor veya launcher ekranında "Server Offline" hatası alıyorsanız, bu rehberdeki adımları uygulayarak sorunu çözebilirsiniz.
ÇÖZÜM #1: Windows Güvenlik Duvarını Devre Dışı Bırakın
Adım 1: Başlat > Çalıştır kısmını açın.
Adım 2: wf.msc yazıp Enter’a basın.
Adım 3: Sol menüden Windows Güvenlik Duvarı Özellikleri sekmesini açın.
Adım 4: Etki Alanı Profili, Özel Profil ve Ortak Profil için "Güvenlik Duvarı Durumu"nu Kapalı olarak ayarlayın.
ÇÖZÜM #2: Uyumluluk Modunu Değiştirin
Adım 1: Silkroad klasörünüzdeki sro_client.exe dosyasına sağ tıklayın.
Adım 2: Özellikler > Uyumluluk sekmesine geçin.
Adım 3: "Bu programın çalıştırılacağı uyumluluk modu" kutucuğunu işaretleyin.
Adım 4: Açılır listeden Windows 7 seçin ve Uygula > Tamam diyerek onaylayın.
- Oyunu yönetici olarak çalıştırmayı deneyin.
- Bilgisayarınızdaki herhangi bir güvenlik yazılımının Silkroad dosyalarını engellemediğinden emin olun.
- Oyun dosyalarınızın eksiksiz olduğundan emin olmak için tam client yüklemesini yeniden yapabilirsiniz.
İPUCU:
Bu hata genellikle bağlantıyı engelleyen güvenlik duvarı, uyumsuz sistem ayarları ya da eksik oyun dosyalarından kaynaklanır. Adımları dikkatle uygulamanız sorununuzu çözecektir.