Merhaba değerli SroCave takipçileri, private server oynarken sık karşılaşılan virüs programı, windows defender ve DEP tarafında yaşanan hataların çözümü aşağıda yer almaktadır.
HATA : Birçok kişi oyunu ilk indirdiğinde yaptığı hata oyun dosyasını virüs programı ve windows defender dışlamalara eklememektir. Bunu yapmamanız birçok hata ile karşılaşmanız demektir. Örneğin; ID-PW sonrası disconnect veya DLL hatası almak, start bastıktan sonra hiçbir şey gerçekleşmemesi vb. şeklinde daha fazla çeşitli hata ile devam eder.
Not :Eğer, virüs programınız yok ve windows defenderiniz tamamen kapalıysa bile bu hata ile karşılaşabilirsiniz.
ÇÖZÜM : Private sunucular ve crack botlar için kendinize 1 adet dışlamalar klasörü oluşturmaktır. Oluşturmak için ;
Yazı ile anlatım
1-) Virüs ve tehdit koruması,
2-) Virüs ve tehdit koruması ayarları -> Ayarları Yönet,
3-) Sayfayı aşağı kaydırın ve Dışlamalar başlığı altındaki "Dışarıda bırakılanları ekle veya kaldır" seçeneğini seçin,
4-) "Bir dışlama ekle" seçeneğini seçin ve Klasör'ü seçin,
5-) Yeni bir klasör oluşturun veya private server dosyasını seçin,
6-) Yukarıdaki adımları yaptıktan sonra, oyunu rardan tekrar çıkarın ve sorunlarınız çözülmüş olacaktır.
Fotoğraf ile anlatım
(Fotoğraf üstüne tıklayarak, daha detaylı görebilirsiniz)
HATA : Defender problemini çözüme kavuşturduktan sonra, oyunumuza giriş yaparken exe dosyalarımız çalışmayı durdurabilir veya ekrana gelip anında kaybolabilir, bunun çözümü içinse oyun klasörümüzdeki "exe" uzantılı dosyalarımızı "DEP" eklememiz gerekiyor.
ÇÖZÜM :
1-) Çalıştırı açın. (Kısayol : Başlat + R)
2-) Bunu yazın, "SystemPropertiesPerformance" ve entere basın.
3-) Veri Yürütme Engellemesine tıklayın.
4-) "Seçtiklerim dışında kalan tüm Windows programları ve hizmetleri için DEP'yi aç:" seçeneğini seçin.
5-) "Ekle"' tıklayın ve "Replacer.exe, Silkroad.exe & SRO_Client.exe" dosyalarını oyun dosyasından bularak ekleyin.
6-) Eğer ilk defa ekliyorsanız,bilgisayarı yeniden başlatmanız gerekmektedir.
Fotoğraf ile anlatım
HATA : Birçok kişi oyunu ilk indirdiğinde yaptığı hata oyun dosyasını virüs programı ve windows defender dışlamalara eklememektir. Bunu yapmamanız birçok hata ile karşılaşmanız demektir. Örneğin; ID-PW sonrası disconnect veya DLL hatası almak, start bastıktan sonra hiçbir şey gerçekleşmemesi vb. şeklinde daha fazla çeşitli hata ile devam eder.
Not :Eğer, virüs programınız yok ve windows defenderiniz tamamen kapalıysa bile bu hata ile karşılaşabilirsiniz.
ÇÖZÜM : Private sunucular ve crack botlar için kendinize 1 adet dışlamalar klasörü oluşturmaktır. Oluşturmak için ;
Yazı ile anlatım
1-) Virüs ve tehdit koruması,
2-) Virüs ve tehdit koruması ayarları -> Ayarları Yönet,
3-) Sayfayı aşağı kaydırın ve Dışlamalar başlığı altındaki "Dışarıda bırakılanları ekle veya kaldır" seçeneğini seçin,
4-) "Bir dışlama ekle" seçeneğini seçin ve Klasör'ü seçin,
5-) Yeni bir klasör oluşturun veya private server dosyasını seçin,
6-) Yukarıdaki adımları yaptıktan sonra, oyunu rardan tekrar çıkarın ve sorunlarınız çözülmüş olacaktır.
Fotoğraf ile anlatım
![KIsjdab.png](http://i.epvpimg.com/KIsjdab.png)
HATA : Defender problemini çözüme kavuşturduktan sonra, oyunumuza giriş yaparken exe dosyalarımız çalışmayı durdurabilir veya ekrana gelip anında kaybolabilir, bunun çözümü içinse oyun klasörümüzdeki "exe" uzantılı dosyalarımızı "DEP" eklememiz gerekiyor.
ÇÖZÜM :
1-) Çalıştırı açın. (Kısayol : Başlat + R)
2-) Bunu yazın, "SystemPropertiesPerformance" ve entere basın.
3-) Veri Yürütme Engellemesine tıklayın.
4-) "Seçtiklerim dışında kalan tüm Windows programları ve hizmetleri için DEP'yi aç:" seçeneğini seçin.
5-) "Ekle"' tıklayın ve "Replacer.exe, Silkroad.exe & SRO_Client.exe" dosyalarını oyun dosyasından bularak ekleyin.
6-) Eğer ilk defa ekliyorsanız,bilgisayarı yeniden başlatmanız gerekmektedir.
Fotoğraf ile anlatım
![5HL1aab.png](http://i.epvpimg.com/5HL1aab.png)
Son düzenleme: