HATA AÇIKLAMASI:
S1033 hatası genellikle CH tabanlı sunucularda, EU karakterlerinin sonradan aktif edilmesi veya oluşturulmasıyla birlikte ortaya çıkar.
Bu hata, S1030 hatasından farklıdır ve doğrudan karakterin doğacağı bölgenin aktif olmaması ile ilgilidir.
Karakter oluşturulurken, başlangıç noktası (spawn bölgesi) kapalı/aktif değilse, karakter bu bölgeye doğamadığı için S1033 hatası ile karşılaşırsınız.
ADIM ADIM ÇÖZÜM:
1. AddNewChar prosedürünüzü kontrol edin. Aşağıdaki parametrelerin doğru olduğundan emin olun:
Bu kısım, karakterin başlangıç ayarlarını belirleyen ve level/gold gibi başlangıç değerlerinin bulunduğu yerdir.
Özellikle “@StartRegionID” ve koordinat değerleri (X, Y, Z) doğru ayarlanmalıdır.
2. Aşağıdaki sorguyu SRO_VT_SHARD veritabanınızda çalıştırarak ilgili bölgelerin aktif olduğundan emin olun:
3. Ardından GameServer ve Shard Manager restart edilmelidir.
Not: Bu işlem yalnızca yeni oluşturulan karakterlerin doğduğu bölgeye etki eder. Mevcut karakterlerde bu hata alınmaz.
Yeni karakterin başarılı şekilde oluşabilmesi için spawn bölgesinin aktif olması zorunludur.
S1033 hatası genellikle CH tabanlı sunucularda, EU karakterlerinin sonradan aktif edilmesi veya oluşturulmasıyla birlikte ortaya çıkar.
Bu hata, S1030 hatasından farklıdır ve doğrudan karakterin doğacağı bölgenin aktif olmaması ile ilgilidir.
Karakter oluşturulurken, başlangıç noktası (spawn bölgesi) kapalı/aktif değilse, karakter bu bölgeye doğamadığı için S1033 hatası ile karşılaşırsınız.
ADIM ADIM ÇÖZÜM:
Kod:
@RefCharID, @CharName, @CharScale, 20, 20, @StartRegionID, @StartPos_X, @StartPos_Y, @StartPos_Z, @DefaultTeleport
Bu kısım, karakterin başlangıç ayarlarını belirleyen ve level/gold gibi başlangıç değerlerinin bulunduğu yerdir.
Özellikle “@StartRegionID” ve koordinat değerleri (X, Y, Z) doğru ayarlanmalıdır.
SQL:
USE SRO_VT_SHARD
UPDATE RefRegionBindAssocServer
SET AssocServer = '1'
WHERE AreaName IN ('CHINA', 'Eu')
Yeni karakterin başarılı şekilde oluşabilmesi için spawn bölgesinin aktif olması zorunludur.