Silkroad GM Helper Tool Koleksiyonuyla Tanışın!
Merhaba SroCave topluluğu! Silkroad Online tutkunları, server sahipleri ve oyunun detaylarıyla uğraşmayı sevenler için harika bir paylaşım geliyor.
İnternette dolaşan güçlü GM Helper Tool’ları bir araya getirdim, biraz derledim ve hepsini sizinle tek bir yerde buluşturuyorum.
Bu araçlar, server yönetimini kolaylaştırmak ve ihtiyacınız olan kodları pratik bir şekilde sunmak için tasarlandı.
Ultra Vision GM Helper Tool
Geliştirici Notu:
İnternette dolaşan güçlü GM Helper Tool’ları bir araya getirdim, biraz derledim ve hepsini sizinle tek bir yerde buluşturuyorum.
Bu araçlar, server yönetimini kolaylaştırmak ve ihtiyacınız olan kodları pratik bir şekilde sunmak için tasarlandı.
Ultra Vision GM Helper Tool
Geliştirici Notu:
İki aydan fazla süren yoğun bir çalışmanın ardından Ultra Vision GM Helper Tool V1.0 nihayet burada! Bu program, server sahiplerine ve Silkroad tutkunlarına hitap ediyor ve tek bir amaçla geliştirildi: Size server’ınız üzerinde tam kontrol sağlamak. Bu yolda bana destek olan Ghost Mate’e buradan kocaman bir teşekkür gönderiyorum—sağ olasın!
Program Ne İşe Yarıyor?Ultra Vision, oyun içi asset’lerin oluşturulmasını kolaylaştıran ve server yönetimini destekleyen çok yönlü bir GM helper tool. Code üretmekten iş akışınızı geliştirmeye kadar her şey bu araçta!
Program Özellikleri:GM Helper Code Üretimi: Oyun içi eşyalar için kolayca code oluşturabilirsiniz:
Weapons & Legendary Weapon Codes
Accessories & Legendary Accessory Codes
Armor & Armor Codes
Unique Item Codes
Ekstra Özellikler:
V-Sro Program Tool Section: Silkroad Online yönetimine özel ek araçlar.
MD5 Generation Code: Güvenli MD5 hash üretimi için kullanışlı bir özellik.
Ultra Vision V1.0, server sahiplerinin kontrolü ele alması ve Silkroad deneyimini zenginleştirmesi için sağlam bir temel sunuyor. Koleksiyonumuzdaki diğer tool’ları keşfetmek ve potansiyellerini birlikte açığa çıkarmak için takipte kalın!
Sizlerle, bu yıl kapanan Demonroad server’ı için geliştirdiğim GM Helper Tool’umu paylaşmak istiyorum. Autoit ile yazılan bu araç, herhangi bir SRO sürümü ve herhangi bir client ile uyumlu çalışıyor. Ekstra bir packed based tool’a ihtiyacınız yok; vanilla SRO client’ları da, düzenlenmiş client’lar da sorunsuz destekleniyor. Tool, yalnızca standart SRO GM console’unu kullanıyor (copy-paste yöntemiyle).
Özellikler:
Tek bir tuşla istediğiniz (mevcut) command’lardan oluşan özel bir listeyi çalıştırın.
Menüden (gruplar halinde sıralı) tekli mob’lardan bir liste oluşturun ve spawn edin.
Kullanıcı tanımlı mob gruplarından bir liste oluşturun ve spawn edin.
Kullanıcı tanımlı bir command script’i çalıştırın.
Verilen parametrelere göre otomatik olarak command script’i oluşturun ve çalıştırın.
BETA: Kullanıcı tanımlı bir command script’i planlayın ve otomatik çalıştırın.
Oyun içi X-Y pozisyonundan /warp hesaplayın.
DEVRE DIŞI: Oyuncuları karakter etrafında tarayın ve teleport edin (3rd party tool gerekli).
Değişken maç süreli CTF BA’yı otomatik çalıştırın.
DEVRE DIŞI: Event’ler sırasında stats okuyun ve yayınlayın (3rd party tool gerekli).
Komutları tuşlar ve kısayollarla çalıştırın.
Hızlı çalıştırma için özelleştirilebilir key set (ör. /invisible).
Kalabalık server’lar için farklı lokasyonlarda çok sayıda mob spawn etmek üzere tasarlandı.
Görseller:
Tool her zaman üstte kalır ve client’a gömülü çalışır:
Script seçimi:
Script örneği (4 lokasyon, lokasyon başına 10 warp, 1500 mob spawn):
Kullanım Talimatları:
Autoit 3.0 veya üzerini indirin ve kurun: [Link]
Include.zip dosyasını indirin (ekli), içeriğini "\AutoIt3\Include" klasörüne yerleştirin (üzerine yazmayın).
GM Helper Tool’u indirin (ekli) ve sabit diskinizde herhangi bir klasöre koyun.
"\config\config.ini" dosyasını açın ve:
SRO client’ınızın pencere başlığına uygun şekilde güncelleyin:(örnek)Kod:client=Warriors Way Online
GM adınızı girin:(örnek)Kod:name=Severo
GM hesabınızdaki tüm character isimlerini [Chars] grubuna ekleyin. Bu isimler tool tarafından her zaman yok sayılacak.
"\config\path.ini" dosyasını açın ve [Sro] grubundaki yolu client’ınızın konumuyla değiştirin:(örnek). Bu, teleport için gmwpfort.dat dosyasını çekmek açısından önemli.Kod:1=M:\Data\Clients\DemonRoad_2018.07.16\sro_client.exe
Ardından SRO client’ınızı başlatabilir ve script’i (Demonroad GM Helper V6 Dev) çalıştırabilirsiniz. Tabii ki "\config\uniques.ini", "\config\uniques2.ini", "\config\moblist.ini" ve "\Scripts\Mobgroups" altındaki girişleri, client’ınızda kullandığınız mob’larla değiştirmeniz gerekiyor (şu anda DR client mob’larına ayarlı). Script’lerdeki mob’ları da tekli spawn için güncellemelisiniz.
Menüden spawn edilecek mob’ları seçebilir veya sağdaki kutuya bir dizi command kopyalayabilirsiniz. Ardından Spawn tuşuna basarak komutları otomatik çalıştırabilirsiniz. GM console’unuzun açık olduğundan emin olun, aksi halde komutlar paste edilemez. Spawn’u durdurmak için F8, iptal etmek için F9 tuşuna basın.
Ayrıca script’ler için tüm warp’ların hazır olduğundan emin olun. Klasöre bir gmwpfort.dat ekledim. "\Tools" klasöründeki warp editor’ümü kullanarak kendi dosyanızdan warp’ları kopyalayıp yapıştırabilirsiniz: [Link]
(Önemli) Config Seçenekleri:
Spawn delay (ms)=50: İki komut arasındaki gecikme.
Script Teleport retry=1000: Başarısız teleport denemesini tekrar deneme gecikmesi.
Script Teleport delay (ms)=2500: Teleport gecikmesi.
[Hotkeys]: Kısayol tuşlarını Autoit Hotkey scripting’e göre değiştirebilirsiniz: [Link]
Script Komutları:
notice: Bildirim yaz.
sleep: Milisaniye cinsinden bekle.
wp: Warp yap.
sp_gr: Grup spawn et.
sp: Tekli spawn et.
name: Script adı.
manual: Manuel spawn (spawn tuşuna basmanız gerekir).
warp: Warp dosya adını kullan.
delay: Komut gecikmesi.
spawn_delay: Spawn öncesi gecikme.
notice_delay: Bildirim sonrası gecikme.
notice_use: Bildirimi göster/gösterme.
announce: Herkese açık bildirim/sessiz spawn.
[Warp]: Çoklu warp (multi.ini’den) veya tekli spawn.
locations: Çoklu spawn için kullanılacak lokasyonlar.
wave: Spawn edilecek dalga numarası:için [01] bakın.Kod:wave = 01
Dalga Özellikleri:
_small: "\Scripts\Wavegroups" klasöründen dalga dosyası.
mobs_min: Bu dalgadaki minimum mob sayısı.
mobs_max: Maksimum mob sayısı.
double_chance: Çift mob şansı (1 = %100).
triple_chance: Üçlü mob şansı (1 = %100).
[Monster]: "\Scripts\Mobgroups" klasöründen kullanılacak unique gruplar.
Notlar:
Tool tamamen bugsız değil. Demonroad GM Helper V6 Dev dosyasını herhangi bir metin editörüyle açıp düzenleyebilir, kaynak kodunu inceleyip kendi projelerinize kopyalayabilirsiniz.
Herhangi bir sorun yaşarsanız, lütfen bu konuya yanıt yazın. Bireysel destek sunmuyorum.
Keyifli kullanımlar dilerim!
Change Log 4.3.2◘ Tool’a bir ikon eklendi.
◘ Euro Weapons kodları eklendi (sadece silahlar, armor yok).
◘ Bazı avatar kodları eklendi.
◘ Bazı mob kodları eklendi.
◘ CH_Armor gösterimi değiştirildi (Artık butonlar üzerinde).
◘ Debug console kapatıldı (Şimdi X’e tıklayarak doğrudan kapanıyor).
◘ EU_Armor eklendi (Bunun için ZeraPain’e teşekkürler).
Change Log 4.3.3◘ Çok sayıda yeni avatar eklendi.
◘ Special codes eklendi ve içine birçok kod yerleştirildi (Masks, Flags, Santa sets).
◘ Listeye güçlü unique’ler eklendi.