Oyuna başlamadan önce bunları da bilin.
Oyunda bypass nedeniyle 125 hesap/karakter banlanmış. Ancak asıl tartışılması gereken nokta şu: Bu hesapların bağlı olduğu ana hesaplara ne oluyor?
Yan hesap bypass için kullanılıyorsa, elde edilen gold, item veya diğer değerlerin ana hesaba aktarılmadığını kim garanti ediyor? Bir oyuncunun yan hesabı banlanıp ana hesabı hiçbir şey olmamış gibi kullanılmaya devam ediyorsa, uygulanan yaptırım gerçekten ne kadar caydırıcı?
Biz oyuncular olarak sadece “125 hesap banlandı” haberini değil, bu hesaplarla bağlantılı ana hesapların da incelenip incelenmediğini bilmek istiyoruz.
Oyuna yeni başlayacak arkadaşlar, sadece reklamlara ve “adil oyun” söylemlerine bakmayın. Oyunun yaptırım sisteminin nasıl uygulandığını, yan hesaplar ile ana hesaplar arasında nasıl bir denetim yapıldığını da sorgulayın.
Bir sistemin adil olup olmadığını, sadece kaç hesabın banlandığı değil; banlanan hesapların arkasındaki bağlantıların da araştırılıp araştırılmadığı gösterir.
Reklamlarda anlatılan oyunun arka tarafını da oyuncuların bilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Bypass nedeniyle banlanan hesaplarla ilgili asıl soru sadece “kaç hesap banlandı?” olmamalı.
Eğer bu hesaplar üzerinden elde edilen **gold, tablet, stone ve benzeri değerler** farklı hesaplara aktarılabiliyorsa, bu değerlerin akıbeti ve bağlantılı ana hesapların incelenip incelenmediği de açıklanmalı.
Daha da dikkat çekici olan ise şu: Bypass nedeniyle işlem gören bazı kişilerin, sonrasında “yatırım yaptım” şeklinde açıklamalar yaparak **Servetin Phase 2 döneminin daha ilk iki gününde Moon Set seviyesine ulaşması** ciddi soru işaretleri oluşturuyor.
Burada kimseyi doğrudan suçlamak istemiyorum. Ancak zamanlama ve ortaya çıkan sonuçlar ortadayken şu soruların cevaplanması gerektiğini düşünüyorum:
• Banlanan hesaplardan elde edilen değerler başka hesaplara aktarıldı mı?
• Bu hesaplarla bağlantılı ana hesaplar incelendi mi?
• Satıldığı iddia edilen gold, tablet ve stone gibi değerlerin hareketleri takip edildi mi?
• Servetin Phase 2'nin ilk iki gününde yapılan yüksek seviyeli yatırımların kaynağı incelendi mi?
• “Yatırım yaptım” açıklaması ile hesap geçmişindeki hareketler birbirini doğruluyor mu?
Eğer gerçekten her şey kurallara uygun ve yapılan yatırımlar tamamen meşruysa, bunların incelenmesinden kimsenin rahatsız olmaması gerekir.
**Oyuncular olarak istediğimiz şey çok basit: Şeffaflık.**
Çünkü yalnızca yan hesapları banlamak, eğer elde edilen değerler başka hesaplara aktarılabiliyorsa, sorunun tamamını çözmüş olmuyor.
Yeni oyunculara da tavsiyem: Reklamlara bakarak karar vermeden önce oyunun yaptırım sistemini ve bu tür durumlarda ana hesaplara nasıl işlem uygulandığını araştırın.