Paylaşım - Silkroad Online İçin Kapsamlı Blender 3D Eklentileri (JMXV) | SroCave - SRO Destek Forumu

Paylaşım Silkroad Online İçin Kapsamlı Blender 3D Eklentileri (JMXV)

Ver bakiyim AKDO!

BeakYung The White Viper
Silkroad Online İçin Kapsamlı Blender 3D Eklentileri (Plugins)
Avatar, Yetenek, Canavar, Harita ve Navmesh Verilerini İçe ve Dışa Aktarın

Giriş
Bu eklentileri yayınlamayı uzun bir süredir erteliyordum, ancak bugün bunları SroCave topluluğuyla paylaşmak için her zamankinden daha fazla sebebim var!

Geçtiğimiz günlerde forumda +3.000 TEŞEKKÜR gibi harika bir dönüm noktasına ulaştım. Burada yaptığım işlerin gerçekten takdir edildiğini bilmek harika bir his. Karma felsefesine inanıyorum; bugüne kadar aldığım yardımları ve edindiğim bilgileri artık paylaşma vaktim geldi.

Bu paylaşım, avatarlar, yetenekler (skiller), canavarlar ve haritalar dahil olmak üzere SRO 3D modellemesiyle ilgili her şeyi sorunsuz bir şekilde işleyebilecek kadar güçlü, özel olarak geliştirilmiş Blender eklentilerini (plugin) içermektedir.

⚙️ Eklenti Özellikleri (JMXV Araç Seti)

Bu pakette yer alan kapsamlı scriptlerin detayları şu şekildedir:

• JellyBMS.py | Mesh ve Vertex Aracı
    Modellerden mesh verilerini içe ve dışa aktarır. Bounding box (sınır kutusu), vertex grupları, kaplamalar (texture), dinamik vertex (kumaş/cloth simülasyonu), lightmap ve navmesh ayarlarını destekler.
  • JellyBSK.py | İskelet ve Armatür Aracı
    Modellerden armatür/iskelet verilerini içe ve dışa aktarır. Kök kemiği (root bone) için otomatik düzeltme özelliğine ve daha kolay görselleştirme için iskeletleri bağlantılı (connected) modda içe aktarma seçeneğine sahiptir.
  • JellyBAN.py | Animasyon Aracı
    Animasyonları doğrudan NLA track olarak kaydederek içe ve dışa aktarır. İçe aktarım sırasında ölçeklendirme (scale), FPS atama ve döngü (cyclic) modu gibi özellikleri barındırır.
  • JellyBSR.py | Hızlı Kaynak Aktarıcı
    Tüm 3D kaynakları (mesh, iskelet, animasyonlar) doğrudan oyun dosyalarından hızlıca Blender'a aktarmanızı sağlar.
  • JellyNVM.py | Navmesh Aracı
    Her harita bölgesi (region) için navmesh bilgilerini ve bunlara ait spesifik objeleri içe aktarır.
  • JellyDOF.py | Zindan ve Harita Aracı
    Tüm yapısal objeler ve çevre verileri dahil olmak üzere eksiksiz zindan (dungeon) tipi haritaları içe aktarır.

🛠️ Kurulum Rehberi

1. Blender'ı açın (Sürüm 4.2 veya üzeri gereklidir).
  2. Üst menü çubuğundan Edit > Preferences > Add-ons (Düzenle > Tercihler > Eklentiler) yolunu izleyin.
  3. Sağ üst köşedeki Install (veya "Install from Disk") butonuna tıklayın.
  4. İndirdiğiniz JellyXXX.py dosyalarını seçin.
  5. Eklenti arama çubuğuna "JMXV" yazın ve çıkan eklentilerin yanındaki kutucukları işaretleyerek aktif hale getirin.
  6. Ana menüden File > Import (Dosya > İçe Aktar) yolunu kontrol ederek eklentilerin etkinleştiğini doğrulayın. Yeni SRO seçeneklerini burada göreceksiniz.

🎥 Önizleme ve Videolar
Araçların nasıl çalıştığını aşağıdaki videolardan izleyebilirsiniz:

⬇️ İndirme Bağlantısı

⚠️ Güncelleme ve Destek Hakkında Önemli Not
Lütfen bu konu altında güncelleme talep etmekten veya anında destek beklemekten kaçının. Bu araçları topluluğa tamamen ücretsiz bir kaynak olarak sunuyorum; ancak güncellemeleri sürdürme hakkını, yalnızca yaptığım işi destekleyen kişilere özel olarak saklı tutacağım. Eklentilerin keyfini çıkarın, iyi modellemeler!

Etiketler Etiketler
blender plugin jellybms jmxv import export silkroad harita editörü silkroad online 3d modelleme sro avatar yapımı sro blender eklentileri sro modding srocave

Geri
Üst Alt