Etherial Editor | Full SRO Map Editor
Silkroad Geliştiricileri İçin Yeni Nesil Harita Düzenleme Aracı
Silkroad Geliştiricileri İçin Yeni Nesil Harita Düzenleme Aracı
Merhaba SroCave ailesi,
Bugün, Silkroad Private Server dünyasında harita düzenleme (Map Edit) işlemlerini kökten değiştirecek, üzerinde tam 5 yıldır çalıştığım Etherial Editor'ü gururla sunuyorum. Eski ve hatalı araçları unutun; Rust ve ThreeJS altyapısıyla hazırlanan bu editör, stabilite ve hızı bir araya getiriyor.
Etherial Editor, sadece obje eklemekle kalmaz, oyunun harita mantığını (NVM) baştan aşağı kontrol etmenizi sağlar:
- Obje Yönetimi: Region içerisine saniyeler içinde obje ekleyin, taşıyın veya silin.
- Terrain Düzenleme: Arazinizi yükseltin, alçaltın veya dilediğiniz texture ile boyayın.
- Gelişmiş NVM Rebuild: Takılan (slope) alanları yürünebilir yapın veya yürümeyi engelleyin (Force Walkable/Block).
- Su & Buz Efektleri: Haritaya su katmanları veya buz kütleleri ekleyin.
- Region İşlemleri: Yeni region oluşturun, mevcut olanı klonlayın veya silin.
- Otomatik Minimap: Düzenlediğiniz haritalar için anında Minimap (ddj) oluşturun.
- Müzik & Çevre: Bölgeye özel müzik atama ve gökyüzü (environment) değiştirme.
Adım 1: Media, Data, Particles, Map ve Music.pk2 dosyalarınızı bir klasöre çıkartın.
Adım 2: Editörü çalıştırın ve bu klasörü seçin.
Adım 3: ÖNEMLİ: İşlem yapmadan önce mutlaka "Rebuild NVM" butonuna basın.
Adım 4: Kayıt sonrası oluşan Data/navmesh dosyalarınızı ServerFiles tarafına kopyalayın.
Bu araç, efsanevi geliştiriciler (ColdFever, pushedx, florian, DaxterSoul) gibi topluluğa gerçek bir katkı sağlama amacıyla geliştirildi. Yakında gelecek güncellemelerle NPC Yönetimi ve Monster Spawn özelliklerini de ekleyerek tam kapsamlı bir Client Editor haline gelecektir.