Yardım - win11 sistem ve sro virüs | SroCave - SRO Destek Forumu

Yardım win11 sistem ve sro virüs

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Cihad
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 10

Cihad

Mangyang
win11 sistem var defender felan kapalı yinede giriş yapamıyorum privete serverlere orjinal sro açılıyor ama privete sorun yaşıyorum neden ?

Selamlar Öncelikle ben PerseVerace.

Neden "GG Client" sorunsuz açılıyor da diğer private server client'ları açılmıyor?

Aslında cevap çok basit. Piyasadaki private serverların neredeyse tamamı, zamanında Chernobly ve MegaMax gibi isimler tarafından internete sızdırılan hazır "Files" (sunucu dosyaları) ve Client'ları kullanıyor.

Silkroad'da sunucu dosyaları (Files) ile senin bilgisayarındaki oyun (Client) birbiriyle uyumlu olmak zorunda; çünkü arka planda sürekli bir API (veri) alışverişi dönüyor. İşin düğümlendiği nokta ise şu: Elimizde bu sızdırılan dosyaların orijinal "Source", yani kaynak kodları yok. Kodlar elimizde olmadığı için de bu dosyaları sıfırdan, tertemiz ve virüssüz bir şekilde yeniden derleyemiyoruz. Sızdırılan bu hazır paketler doğası gereği virüslü/zararlı yazılımlar barındırıyor.

GG (GameGami / Joymax) tarafında ise durum bambaşka. Adamların elinde oyunun JMX'ten alınma orijinal, sıfır kaynak kodları var. Kendi kodlarını sıfırdan, tertemiz derledikleri için Windows Defender dosyaları taradığında "Geç kardeşim, sende hiçbir sorun yok" diyor ve tek tıkla açıyor. Bizim private server client'larını ise doğrudan "tehdit" olarak görüp engelliyor.

Eğer bu private serverlarda sorunsuz oynamak istiyorsan, önünde iki farklı çözüm yolu var:

Çözüm 1: Windows Defender'ı Tamamen Kaldırmak (Kesin Çözüm)​

"Ben her private serverda bu Defender uyarılarıyla uğraşmak istemiyorum, bilgisayarın kontrolü tamamen bende olsun" diyorsan, Defender'ı sistemden kökten silebilirsin.

1. Önemli İlk Adım: Aşağıdaki aracı indirebilmek için önce bilgisayarındaki mevcut Defender'ı (Gerçek Zamanlı Koruma'yı) geçici olarak kapatmalısın. Aksi takdirde programın kendisini de engelleyecektir.
  2. Defender Remover GitHub Sayfası adresine git ve DefenderRemover.exe dosyasını bilgisayarına indir.
  3. İndirdiğin dosyaya sağ tıklayıp "Yönetici Olarak Çalıştır" de.
  4. Karşına gelen ekranda adımları takip edip "Y" (Yes) tuşuna basarak onay ver. Bilgisayarın yeniden başladıktan sonra Defender belasından tamamen kurtulmuş olacaksın.

Çözüm 2: Güvenli Klasör Oluşturmak (Dışlama Ekleme)​

"Defender bilgisayarımda kalsın ama sadece Silkroad klasörüme dokunmasın" diyorsan, anti-virüse bir istisna tanımlayabilirsin.

1. Windows arama çubuğuna "Windows Güvenliği" yazıp menüyü aç.
  2. "Virüs ve Tehdit Koruması" sekmesine gir, ardından alt kısımdaki "Ayarları Yönet" seçeneğine tıkla.
  3. Sayfayı biraz aşağı kaydırdığında "Dışlamalar" (Exclusions) başlığını göreceksin. Oradan "Dışlama ekle veya kaldır" de.
  4. "Bir dışlama ekle" butonuna bas.
  5. BURASI ÇOK ÖNEMLİ: Karşına çıkan listeden mutlaka "KLASÖR" seçeneğini seçmelisin (varsayılan olarak dosya seçilidir, klasör yapmazsan işe yaramaz).
  6. Açılan pencerede private server oyununun kurulu olduğu klasörü seçip onay ver.
Artık Defender o klasörün içini asla taramayacağı için oyununu hiçbir hata veya dosya silinme durumu olmadan rahatça açabilirsin.

Etiketler Etiketler
Yok

Geri
Üst Alt