Nick Trickery Beklıyoruz herkesi
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Hoş geldiniz <3Bayadir Silkroad Oynamayi Burakmistim Sirf Su oyun icin Basliycam![]()
Sunucudan uzaklaştırılan oyuncunun son globalları.Merhaba değerli forum üyeleri,
Pluto Online 110 cap oyununda bir oyuncu olarak, 01.12.2025 tarihinde “oyunu kötülemeye yönelik pay verildiği” gerekçesiyle hesabıma 2045 yılına kadar geçerli bir ban uygulanmıştır. Aynı gün içerisinde diğer üyeler tarafından da benzer içerikte global mesajlar atılmış olmasına rağmen, yalnızca benim global mesajımın ardından bu derece ağır bir yaptırım uygulanmış; diğer oyuncular ise yalnızca chat ban cezası almıştır.
Konu hakkında Osman Bey ile görüştüğümde, kendisi oyunda herhangi bir “pay” olmadığını belirten ifadeler kullanmıştır. Bu sözleri üzerine, ben de diğer karakterimle global chat üzerinden herkesin görebileceği şekilde “oyunda pay yoktur” şeklinde bir özür mesajı paylaşmış bulunmaktayım. Ancak ertesi sabah kendisine saygılı ve resmi bir üslupla tekrar ulaştığımda, banın kesinlikle açılmayacağını belirtmiştir.
Burada esas sorun, tarafıma uygulanan yaptırımların geçmişte olduğu gibi yine en ağır şekilde uygulanmasına karşın, benzer durumlarda diğer oyunculara çok daha hafif cezalar verilmesidir. Daha önce global üzerinden yaşanan bir tartışma nedeniyle 24 saatlik chat ban cezası almışken, karşı taraf hakkında hiçbir yaptırım uygulanmamıştır.
Serverda belki item “pay” uygulaması yoktur; ancak donate yapan oyunculara yönelik yaptırımların daha hafif olduğu yönünde bir izlenim oluşmaktadır. Bu nedenle oyuncuların bu konuda dikkatli olmasını tavsiye ederim.
01.12.2025 tarihinde tarafımca yapılan bir hata nedeniyle, oyun içerisinde “paylaşım yapılması” gerekçe gösterilerek hesabıma 2045 yılına kadar kalıcı ban cezası uygulanmıştır. Söz konusu hatanın telafisi amacıyla, ilgili yönetici Osman Bey ile yapılan görüşme doğrultusunda oyun içerisinde bir özür globalı atılmıştır. Buna rağmen GM tarafından gönderilen mesajın içeriği yeterli şekilde değerlendirilmeyerek yaptığım açıklamalar ve özrüm göz ardı edilmiştir.Sunucudan uzaklaştırılan oyuncunun son globalları.
N2L: G^^ lütfen uzatma pm de atma el altından satılan ve verilen P@y ortada lütfen uzatma
N2L: Umutum dün bizzat G^^ yakını geldi TS de herşeyi konuştuk osman yapmadı halil verdi diye
N2L: Lan crusher halil arkadaşın size verdiği pay ve el altından satılan staffları biliyorum lütfenUzatma
N2L: Size kemik atmadık o yüzden bu konunun dışında kalın inc senin aldığın yardımları konuşmayalım !
Bu şekilde iftira atan bir karakterdeki oyuncu sunucumda barınamaz, barındırtmam. Herkese keyifli oyunlar!
NOT: Donate atan veya atmayan hiç bir oyuncu arasında ayrım yoktur. Eğer bize bir şikayet geliyorsa cezai işlem uygulanır.
Yukarıda yazdıklarını okuma gereği bile duymadım. Olayları çarptırmada üzerine yok. Senin ban yeme sebebin, İftira ve yönetimi zor durumda bırakmak.01.12.2025 tarihinde tarafımca yapılan bir hata nedeniyle, oyun içerisinde “paylaşım yapılması” gerekçe gösterilerek hesabıma 2045 yılına kadar kalıcı ban cezası uygulanmıştır. Söz konusu hatanın telafisi amacıyla, ilgili yönetici Osman Bey ile yapılan görüşme doğrultusunda oyun içerisinde bir özür globalı atılmıştır. Buna rağmen GM tarafından gönderilen mesajın içeriği yeterli şekilde değerlendirilmeyerek yaptığım açıklamalar ve özrüm göz ardı edilmiştir.
Asıl sorun teşkil eden husus, cezalandırma sürecindeki eşitsizlik ve tutarsızlık iddiasıdır. Benimle aynı eylemi gerçekleştiren ve oyuna maddi destek sağlayan (“donate” atan) oyunculara yalnızca chat banı uygulanırken, bana doğrudan 2045 yılına kadar ban cezası verilmiştir. Eğer kurallar tüm oyuncular için eşit olarak uygulanıyorsa, pay içerikli global atan diğer tüm oyunculara da aynı yaptırımın uygulanıp uygulanmadığının açıklığa kavuşturulmasını talep etmekteyim.
Bununla birlikte, son derece önemli bir diğer husus da şudur:
Osman Bey ile aramızda geçen özel görüşmenin, tamamen farklı bir guild ve oyuncuya aktarılması; tarafımdan özür dilendiğinin “N2L, şöyle söyledi, böyle yaptı” şeklinde üçüncü kişilere iletilmesi kesinlikle kabul edilebilir bir davranış değildir. Bir GM ile bir oyuncu arasındaki iletişim, üçüncü kişilere açıklanamayacak kadar mahrem, gizliliğe tabi ve kurumsal etik gereği korunması gereken bir içeriğe sahiptir. Bu tür bir paylaşım, hem etik dışıdır hem de yöneticilik sorumluluğu ile bağdaşmamaktadır.
Ayrıca Osman Bey ile yaptığım görüşme sonrasında, S3XiT hesabıyla atılan global mesajların da paylaşılmasını talep ediyorum. Zira özür globalım ilgili konuşma doğrultusunda ve tamamen iyi niyetle atılmıştır.
Sonuç olarak, uygulanan yaptırımın gerekçesinin, ceza politikasının hangi objektif kriterlere göre işletildiğinin ve oyuncular arasında oluştuğu görülen ayrımın hangi sebeplerle gerçekleştiğinin şeffaf bir şekilde tarafıma açıklanmasını talep etmekteyim.
Çünkü bu yaptırımlar herkese eşit sağlanıyorsa herkesin eşitliğinin kanıtlanmasını talep ediyorum.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Buradaki sorun kesinlikle bana verilen ceza değildir.
Buradaki sorun donate atan ve atmayan üyelere aynı sebepten farklı yaptırımlar uygulanmasıdır.
GM arkadaş savunmasını globaller ile yapmış ancak kendisininde kabüllenmediği bir durum var ki aynı şekilde oyunu kötüleme ve huzur bozma suçları dün donate atan arkadaşlar tarafından da gerçekleşmiştir bu arkadaşlar SNS guild üyelerine siz oyuna zaten pay lı gelmediniz mi? gibi ithamlarda bulunmuş ancak cezaları sadece chat ban olmuştur.
Evet sevgili forum üyeleri sizlere soruyorum burada ki adalet dengesi ya da problem yönetimde midir yoksa gm nin tek savunması olan benim attığım globaller midir ?
Çok üzgünüm senin gibi bir şahsiyetsizle muhattap olduğum için , karaktersizlik benim yaptığım değil senin yaptığındır.Yukarıda yazdıklarını okuma gereği bile duymadım. Olayları çarptırmada üzerine yok. Senin ban yeme sebebin, İftira ve yönetimi zor durumda bırakmak.
Gerçekten iyi niyetli olsaydın;
WhatsApp'den beni tehtit edip websiteme saldırıda bulunmazdın, Şuan baktım tüm mesajlarını silmişsin.
Benden global kaydı istedin, oyuncuların global loglarını sana gönderdim, hiç bir şe bulamadın, Çünkü karaktersizsin. İftira atmaktan çamur atmaktan başka yaptığın bir şey yok.
Keyifli günler!
Daha fazla şeylerde yazarım buraya aslında ama insanlarla görüştüğüm görüşmeleri ben sizin gibi kalkıp başkasına taşımam :)